Продюсер Ютуб канала | Youtube

Поделиться на свой страничке соцсети:

Наше Промо Плюс

среда, 13 марта 2019 г.

Чорні Троянди :: Як завантажити на YouTube голих жінок і не отримати страйк

Чорні Троянди

Як завантажити на YouTube голих жінок і не отримати страйк

YouTube - один з найбільших UGC-ПОРТАЛІВ . Навіть незважаючи на те, що створювати відеоконтент найскладніше, бажаючих просунутися там велике як ніде. І модерувати весь завантажений контент або неможливо, або дуже дорого.Тому майже вся відповідальність за контролювання контенту покладено на користувачів.

Принципи спільноти YouTube

Є сторінка , де в простій і зрозумілій формі викладені правила. Кожне з них детально описано, але ми пройдемося лише в загальних рисах.
На YouTube заборонено завантажувати ролики або залишати коментарі з:
  • Матеріалами сексуального характеру.
  • Небезпечним контентом. Якщо ви займаєтеся руфінгом або Зацепинг і закликаєте до цього когось, ролик можуть видалити.
  • Дискримінаційними висловлюваннями.
  • Проявами ненависті.
  • Натуралістичним контентом. Расчлененка, органи, кров і так далі.
  • Образами і залякуваннями.
  • Погрозами.
  • Спамом, шахрайством і помилковими метаданими.
  • Порушенням авторських прав.
  • Розголошенням конфіденційної або особистої інформації.
Також вас можуть заблокувати, якщо ви видаєте себе за когось іншого. Наприклад, за популярного блогера.
За лайки попередження не надсилають, але можуть дати рейтинг «18+». Це загрожує тим, що ролик не потрапить в тренди.
Після скандалу з коментарями педофілічного характеру до роликів з дитячих каналів, про безпеку дітей стали активніше дбати. Тому, якщо контент може нашкодити дітям, його заблокують швидше, ніж ролик на підтримку расизму або гомофобії.
Ще канал можуть видалити за бездіяльність протягом півроку: якщо ви не заходили в свій аккаунт, не дивилися, не коментували і не додавали ролики.

Що буде, якщо порушити правило

Після першого зафіксованого порушення, ви отримаєте ПОПЕРЕДЖЕННЯ . Це вплине на репутацію вашого каналу.
Від неї залежить ранжування ваших роликів і доступний вам функціонал.
Репутацію відновлять, якщо за найближчі 3 місяці ви не порушите жодного принципу спільноти. Якщо ж отримати ще 2 попередження, канал видалять.
Якщо вважаєте, що не заслужили страйк, подайте апеляцію, з докладним описом, чому ви думаєте, що не порушували принципи співтовариства або авторські права.

Порушення авторських прав на YouTube

Більшість правовласників дозволяють використовувати свій контент в некомерційних цілях. Але, наприклад, якщо у вас на каналі є щось, що було в ефірі «РЕН ТВ», ви отримаєте попередження про порушення авторських прав.
Так було і з каналом Шамова Дмитра , коли «РЕН ТВ» спочатку використовував ролик з його каналу, а потім звинуватив у порушенні авторських прав. Випадок набув резонансу в мережі, тому апеляція від автора ролика пройшла майже відразу, хоча зазвичай потрібно чекати близько місяця.

Як відбувається модерація

Коли ви публікуєте ролик, він відразу ж потрапляє в стрічку. При цьому не важливо, порушуєте ви правила чи ні. Користувачі дивляться ролики, і, якщо вони вважають, що їх зміст порушує правила або може когось образити, вони можуть поскаржитися на ролик.
Ролик про видалення небажаного контенту (є російські субтитри)
Тобто, якщо у вас велика кількість передплатників, ролик можуть подивитися мільйони, перш ніж його видалять.
У деяких випадках, видалення відбувається автоматично. Наприклад, якщо ви порушуєте авторські права або якщо з назви ролика або превью видно, що ви опублікували щось заборонене.
Для експерименту я створив окремий канал і завантажив на нього 5 роликів:
  1. «Гола чоловічі груди».
  2. «Голі жінки».
  3. "Я ненавиджу людей".
  4. "Життя прекрасне".
  5. «Я вкрав пісню без згадки автора».
Зміст першого і другого роликів зрозуміло з назви. Третій ролик складався зі слайдів, в яких я закликав ненавидіти людей. Четвертий складався з одного слайда з написом «Життя прекрасне». У п'ятому була чужа пісня.
Я припустив, що перш за все піде ролик з порушенням авторських прав, але коли я зайшов на YouTube через деякий час, то побачив таке попередження:
Тобто ролик з оголеними дівчатами заблокували, а з чоловіками - немає. З приводу порушення авторських прав проблем теж не було. Швидше за все тому, що на каналі відключена монетизація.
Тоді мені прийшла ідея завантажити шостий ролик: у ньому 40 секунд видно ромашкове поле, але десь в середині на дві секунди з'являється жіночі груди. У тегах, назві, описі і на превью було тільки ромашкове поле.
Через 13 годин ролик все ще був у мене на каналі, як і всі інші ролики.
На чоловічу груди і на ролик з ненавистю я поскаржився з іншого каналу, але поки вони все ще висять на каналі.

Як уникнути покарання

Звичайно, аудиторія може і не скаржитися на вас, але це щось з розділу фантастики, тому що завжди знаходиться хтось, хто вважатиме ваш контент образливим. Але мені відомо 3 способи, як уникнути покарання:
  1. Не порушувати правила.
  2. Використовувати каламутні формулювання.
  3. Дисклеймер.
Каламутні формулювання допомагають, якщо у вас розмовні ролики. Так ви можете говорити все, що хочете, а якщо з'являться проблеми, завжди можна сказати, що вас неправильно зрозуміли.
З дисклеймер цікавіше. Використовуючи його, ви можете робити і говорити майже все, що завгодно. Звичайно, він не врятує, якщо ви вантажите порно або расчлененку. В іншому ж це цілком дієвий спосіб.
Цей дисклеймер допоміг виграти справу в суді
Наприклад, ви можете жартувати про євреїв, а в дисклеймер вказати, що не хотіли нікого образити, а жартуєте навіть не ви, а ваш персонаж - самі ви так не думаєте. Або можна сміливо завантажувати ролики з екстремальними трюками, якщо попросите глядачів нічого не повторювати.

Що робити, якщо отримали страйк на YouTube

Пишіть апеляцію. Вам запропонують це зробити відразу ж, як тільки ви отримаєте попередження або якщо канал видалять. Зазвичай розглядають звернення протягом місяця, але сильно допомагає громадський резонанс.
В апеляції максимально докладно опишіть, чому ви не порушували правила. Якщо ваші доводи вважатимуть об'єктивними, канал відновлять.
У разі Шамова Дмитра досить було вказати в причини апеляції то, що ефір на «РЕН ТВ» проходив у 2018 році, а на його каналі ролик з'явився в 2015. В моєму випадку можна написати, що ролик не є спамом або шахрайством, тому що голі жінки дійсно в ньому присутні.
Якщо ж ви дійсно порушили правило, не залишається нічого, крім як перезаліть ролик, але без порушують правила моментів. Якщо в новому ролику все буде в порядку, вам залишиться тільки почекати, поки репутація відновиться.
Коли блокування відбувається з незрозумілої причини, а апеляції нічого не дають, залишається тільки зібрати якомога більший резонанс - це допомагає адміністрації швидше вирішувати проблеми.

захоплююча історія

... про те, як виконуються правила на YouTube

Як бачите, порушити правила досить легко. Але ще легше отримати страйк за те, чого ви не робили. Ось невелика історична хроніка:
У зв'язку з появою на YouTube роликів з неприйнятним змістом (насильство, тероризм, вбивства і так далі), з порталу йдуть багато великих рекламодавці. Причина була в тому, що деякі рекламні оголошення, іноді навіть урядові, показувалися в роликах з небажаним контентом.
Адміністрація порталу вирішує ввести нове правило, яке забороняє публікацію подібних роликів, щоб зберегти залишилися рекламодавців - заборона на висловлювання або заклики до ненависті.
Однак на російському YouTube в першу чергу заблокували опозиційний канал « Бути чи ». Вже через 4 дні канал був відновлений, але резонанс з'явився величезний.
Користувачі сприйняли це негативно, так як в роликах на цьому каналі не було помічено ніяких проявів ненависті. В цей же час ролики зі справжньою ненавистю продовжують перебувати у вільному доступі навіть після появи численних скарг від користувачів.
Найбільше ця ситуація схвилювала іншого опозиційного блогера - kamikadzed ead. Він стверджував, що це продумана кампанія по ліквідації опозиційних каналів. Тому він вирішив закликати і інших блогерів вимагати від адміністрації відновити заблокований канал, і краще контролювати ролики.
Відеозвернення до YouTube
Одні з них погоджувалися, а інші звинувачували в параної. Також вони стверджували, що це технічні неполадки, від яких незахищений ніхто, а попередження про ненависть або зменшення переглядів отримують і інші ролики, не пов'язані з політикою.
Виклад відповідей від блогерів
Попутно Камікадзе написав апеляцію в компанію Google. Там йому відвели, що вони не контролюють російський офіс, але дали контакти для зв'язку. Згодом канал все-таки розблокували, а в правилах з'явилися уточнення:
Іноді буває складно визначити, що можна, а що не можна вважати проявом ненависті. Наприклад, абсолютно нормально критикувати в відео державну владу. Однак, якщо контент публікується з метою розпалити ненависть по відношенню до певної групи людей або містить прямі заклики до насильства, це є порушенням наших правил.
Через півроку деякі блогери стали погоджуватися, що цензура з боку YouTube присутній, але є для всіх, хто висловлює свою думку.
Сумнів у тому, що це простий баг

Чому так сталося

Такі дії з боку адміністрації необов'язково повинні бути пов'язані з політикою або чимось іншим. Швидше за все, введення нових правил і алгоритмів було спробою утримати залишилися і повернути пішли рекламодавців.
Зроблено це було в поспіху, тому алгоритм вийшов сирим. Замість того щоб блокувати дійсно небажаний контент, під роздачу потрапили всі.
Навіть якщо припустити, що це не баг, а свідома цензура будь-якого контенту, відмінного від розважального, то і вона була невдалою. Величезна кількість блогерів з ще більш величезною аудиторією не могло не помітити, що щось не так.

Чому блогери до сих пір на YouTube

Багато хто визнає, що поновлення роблять площадку більш обмеженою в плані свободи. Хтось навіть стверджує, що з радістю пішов би з YouTube. Але на майданчику досі так багато контент-мейкерів і глядачів з тієї причини, що поки немає гідних альтернатив ні за функціоналом, ні за розміром аудиторії.
Іди блогери зараз, їм доведеться втратити левову частину своїх передплатників. І хоча у YouTube немає монополії на відеохостінги, основні конкуренти (Vimeo, Rutube) не можуть надати достатньо можливостей, щоб зацікавити когось.
Справа не тільки в передплатників, а й у заробітку, який надає YouTube.
З одного боку позиція вигідна, тому що адміністрація може змінювати правила як хоче - йти буде нікуди. З іншого боку вона дуже хитка, тому що варто з'явитися досить великому конкуренту, як YouTube знову доведеться підлаштовуватися під користувачів, щоб вони не пішли слідом за рекламодавцями.
kak-zagruzit-na-youtube-golykh-zhenshchin-i-ne-poluchit-strayk

Комментариев нет :

Отправить комментарий